A Debreceni Egyetemmel közösen méri fel az élelmiszervásárlási szokásokat a Nébih
A koronavírus-járvány hatásait vizsgálják.
A Debreceni Egyetemmel közösen készített kérdéssorral méri fel a hazai élelmiszervásárlási és fogyasztási szokásokat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Az egyetem Gazdaságtudományi Kar Marketing és Kereskedelem Intézetével és a TÉT Platform szakembereivel közösen összeállított kérdőív kitöltése nagyjából 15 percet vesz igénybe, a felmérésben részt vevőknek anonimitást biztosítanak. A kutatás azt vizsgálja, hogy miként befolyásolja az elhúzódó koronavírus-járvány az otthon tárolt élelmiszer mennyiségét, hogy gazdálodnak az emberek a készletekkel, illetve hogyan változott az életmódjuk. A Nébih korábban már végzett ilyen vizsgálatot, akkor 3000 kitöltő tapasztalatait összegezte. Az akkori eredmények azt mutatták, hogy az emberek több élelmiszert tartalékoltak otthon, és több időt töltöttek sütéssel-főzéssel, emellett jobban odafigyeltek a konyhai higiéniára.
A kérdőív itt található: https://portal.nebih.gov.hu/karantenkutatas